Mohon bantuan😥

Setahu saya, bayi 6 bulan ke atas baru boleh kasi makan kan. Anak saya baru 2 bulan 21 hari, adalah cucu pertama belah suami. Mak mertua saya ada beritahu katanya boleh kasi makan nestum sebab anak saya kuat minum susu. Nestum boleh buat dia kenyang. Saya ada rasa was2 tapi diam kan aje dulu. Disebabkan saya bakal naik keje lepas habis cuti bersalin, anak saya akan di jaga oleh mak mertua saya. Saya risau. Boleh ke bayi 3 bulan makan nestum? Dia siap beli botol yg ada sudu dkt depan tu😩 Saya dah beritahu dia, bayi 6 bulan baru boleh makan. Katanya “laki kau masa lahir dalam hari lagi ibu dah kasi makan nestum”. Saya ada suarakan dkt suami tapi suami pun mcm tak tahu nak tegur mcm mana maknya. Tolong. Apa patut saya buat eh?#firstmom #bantusharing #ingintahu

4 Các câu trả lời

sy faham sis mesti masih dlm dilema kan. sy pun mcm tuu jugak bulan 7 ni kena masuk kerja & hantar anak dkt SIL. sy tgk ank SIL perlakuan dia pelik, dia buat leher ank sy mcm nk kelar tp dgn tgn. suka tekan ubun2 ank sy. suka cubit sbb dia dengki. bila fikir nanti masuk kerja mcm mana la ek ank aku 😮‍💨 benci

4mo trước

knp tk hntr kt org lain je sis , sy pun geram dgr .. ank sedara sy pun buat mcmtu hmmm benci jugak tgk

parents kena tegas lah. suami kena main peranan tegur mak dia. kalau itu pun suami xblh nk buat, awk hantar saja ank ke pengasuh. pedulikan mak dia dgn pemikiran nestum. jgn dibuat main ya benda2 gini. kena ingat ank kita, tanggungjawab kita. u know the rules, then follow.

kerja nanti mak mertua jaga anak? habis laa disumbat makan. cari la nursery hantar anak lagi senang nak atur.