Naik Flight

Sesiapa yg ada pengalaman naik flight waktu pregnant ? Di minggu keberapa last boleh naik flight ? Saya bercadang nak bersalin di kg mertua . Dari Perak ke Johor naik flight . Macam mana prosedur ye ? #SeriusTanya

4 Các câu trả lời

saya pernah baca 28w ke atas kena declare and dapatkan surat daripada doktor mommy.. saya pun plan dalam 30w balik kampung dah from kk to penang.. btw mommy boleh baca tentang keperluan dekat website flight mana yg mommy plan nak naik nanti

Kalau tak silap . 4-6 bulan boleh . Kalau nak juga kena ada surat doktor . Yang buktikan kita takda masalah baru boleh lepas

30w kena berjaga2 dh tu , nnti dpatkan surat doktor , pastu nnti masa checkin kat airport isi form mengandung dkat kaunter

35w keatas xleh dah. by 28w-34w kena ada surat dktr. boleh baca rules tiap airline dkt website masing2.