sy ada masalah hb low,tolong suggestkan utk sy susu utk masalah hb low

7 Các câu trả lời

sis dah berapa week? seeloknya continue je telan ubat yg kk bagi. kalau doktor suruh tukar ubat beli kat farmasi, sis beli je ubat tu dan telan seperti yg disarankan. nak minum susu pun kena jarakkan masa 2-3 jam dengan pengambilan ubat.

Iberet plg tinggi iron. Beli d farmasi atau watson.Harga dlm rm45 mcm tu. jarakkan 2 jam dgn susu sbb susu ganggu penyerapan iron. Makan iron dgn perut kosong. Plg elok ambil iron dgn vit c. Penyerapan lbh optimum.

2t trước

vit c jenis apa?

Sy minum susu kambing karihome mama. Alahan mengandung rasa hilang sekejap. Tapi kalau mcm hb makan ubat KK bagi je mcm zincofer atau obimin tu

terus ambil iron supplements tablet lagi berkesan dari minum susu boleh beli kat farmasi atau minta dari KK

boleh cuba susu Enersure untuk ibu mengandung , sy pun hb low juga tp lepas minum susu tu auto cantik hb 😁

susu kotak HL x silap dlu sy mnum yg tu hb naik .

2t trước

ok,nti sy beli,terima kasih ye

Dapat zincofer tak dari KK?

2t trước

doktor da tukar ubat sy maltofer