3 bln dh lwat haid kmrin ada bt upt ve+ dn sy g klnik Blum nmpk pape ada yg mcm ni ke Haid x trtur

3 bln dh lwat haid kmrin ada bt upt ve+ dn sy g klnik Blum nmpk pape ada yg mcm ni ke
Haid x trtur
6 Các câu trả lời

sy pun haid tak teratur.. kadang tiap bln kadang 2bln 3bln.. dulu lepas kahwin pjj 3bln..last haid sy masa pjj, 2bulan lepas pjj sy rasa sy pregnant sbb berat naik, test double line terang. bila scan 10w, kalau ikut LMP masa tu dh 18w, 4bulan. tp sangatlah tak tally.. scan 3 4 kali jgk nak tetapkan due date.. takleh ikut LMP la haid tak teratur.. puan makan acid folic masa sama setiap hari jaga makan makanan berkhasiat je dan kekal aktif tau..

I pun irregular period. Lama tak period so i tak check. Tiba2 rasa nak check sebab breast rasa sakit and sakit2 pinggang. Alhamdulillah that time dah 6weeks pregnant. Scan nampak kantung. Datang lagi masa 9weeks baru nampak baby and boleh dengar heartbeat. Hope ada rezeki awak sis. Doa banyak2 ye

9mo trước

Alhamdulillah sis sy pun tkde pape Alahan cuma bdn rasa letih dan asyik ngntuk je memanjang

Normal sis. Saya pun period 3 bulan sekali. So scan tak sama dengan LMP. Positive bulan 11,rupanya lekat baby time pertengahan bulan 10(ovulation) . So sis tenang tenang dulu, nanti 2-3 weeks, scan balik. Ada janin baru dapat tahu exact umur baby bila😁

9mo trước

Alhamdulillah tq sis

kalau haid tak teratur normal je tu. doktor ada suruh repeat scan lepas 2 minggu tak?

9mo trước

2 bulan ke 2 minggu? macam lambat sangat tak 2 bulan? kalau preggy, nak habis first trimester dah tu 😅

sblum nie penah lewat smpi 3 bln x? ke nie 1st time?

9mo trước

sy mmg haid tak teratur dri sblum kawin lgi Ada je Smpai 5 bln tak haid

Ikut nasihat doktor ya.