Assalamualaikum hai mummy semua.. Ada ke dekat sini sama MCM sy pregnant 33weeks tapi perut kecik 😔

27 Các câu trả lời

awak xperlu risau dgn perut awak yg kecil. cukup dgn awak tau baby dlm rahim awak membesar ikot week dan baby dlm keadaan baik2. perut besar xlrt nk bwk nnt awak. contoh sekarang walaupon pregnant masih boleh pakai baju size awak. kalau perut besar baju pon awak nk kena beli lain. xmuat nk pakai yg sedia ada. lepas tu jalan sikit pon dah mengah. jln pon mcm penguin.bg sy better xnmpk lg okay. sy berckp berdasarkan pengalaman sy sendiri. 1st pregnancy 7@8bulan baru nampak perut dan org tau pregnant. baju time tu size s pon masih boleh pakai. 2nd pregnancy 5@6bulan dh nmpk perut. baju semua xmuat. stress sgt. nk cover perut pon xley. kalau pakai kemeja nak boh butang pon xlepas. bab nk jln lg la. masa tido dan nk bangun pon susah😅.

2y trước

btul sis

Buat apa nak sedih/rasa down bila perut kecil. Bukan kah tiap bulan kita ada cek up, nmpk jg kn perkembangan baby. Asal baby normal xde apa2 mslh xpyh nak sedih perut kecil. Kecik hati baby dlm tu nt ibu duk fkir dan sedih psl perut tu kecil. Lain lah klu masa cekup dpt berita kurang baik cth saiz or berat bby x ikut saiz normal utk week tu, kalau psl ni mmg patut la ibu2 nak risau.

2y trước

tq sis atas komen nyaa...doa kan baby sy sihat iye sis🥰

Saya pulak perut besar 😂 Jangan risau sis as long as nurse/doc takde cakap apa2 in sha Allah baby okay je. My sis in law masa 38weeks perut besar sama mcm saya 23 weeks. Sekali anak dia kelur semangat 3.2kg. Yg penting sis makan makanan yg penuh nutrisi ye. Kita nak anak sihat bukan yg gemuk semata. Semoga dipermudahkan urusan sis sepanjang mengandung ni ye

kecik tu besar mana? nurse ukur masa checkup tu ok tak? ke mmg nurse kata kecik? saya pun 32w+ masih pakai blouse size s. tak beli baju maternity pun. tp tiap kali nurse ukur perut mmg ngam dgn week. lgpun perut kecik tu tak effect pun kalau size baby ok ikut usia. so tak perlu risau pun

2y trước

skrg berat baby berapa? normal ke tak

jangan risau lah sis as long as baby besar ikut weeks dia hehehe saya pun first baby dah 31weeks kecik ja org kata tp bagi saya dah memadai dah besarnya hahaha skrg masih lg bleh guna baju saiz S lama. ada certain ja tak dpt pakai mcm bergetah ketat dgn jeans😂 takpa sis senang nak kurus nanti😝

mase ngandungkan ank pertama, perut sy kecik mcm buncit wlpn da 9bulan. Ank no 2 besar ckit dr ngandungkan ank pertama. Tp mase ngandungkan ank yg ke3 baru perut sy besar cm org mengangdung. Semua ank² sy Alhamdulillah sihat smpai skrg. Jd jgn risau. Itu normal🌹

wsalam, saya dulu mcm tuh sis. siap kena kata lagi tau, sampai rasa down org duk banding dgn perut diorg pula. tapi makin kita layan ,kita yg stress tau. skrg fikir ,perut kecik besar takda apa pun, yg penting baby tuh okay, berat okay, semua la okay sudah .

2y trước

faham , saya kena dulu pun mmg stress gila, tambah anak saya lahir kecik lagi mengata ,tapi alhamdulillah dia membesar kt luar ,skrg org duk kata tak larat dukung sbb besar. dulu bkn main lagi. 🙄 .

sy pun dah 33w.. suami kata perut sy kecik . mungkin sbb hamil anak pmpn.. sebelum ni dia kata perut sy besar sbb ank sy dua dua lelaki .sblm ni.. tp sy nmpk perut besar je... org lain pndg MCM kecik .tp bby sihat je Alhamdulillah.

2y trước

Klau ada sejarah baby kecik NIE susah sis...bila orng duk ckp perut kita kecik apa semua jadi risau plak 😩... alhamdulillah baby okey je aktif..

alhamdulillah terima kasih sahabat semua ..dh luah dekat sikit lega sikit hati NIE..MCM2 kawan2 bagi nasihat tq semua ..doa kan baby sy sihat iye 🥰 sy pon doa semoga ibu n baby dlm NIE sihat2 selalu Aamiin yra 🤲🌹

ni pasti first prgnant kan😅sya ni first prgnant dh 26 week perut cxnpak sngat baju pun masih muat saiz s .. nurse ckap okey je kene dgn badn kecil juga .. cxpe jngn risau janji nurse ada ckap baby normal sehat alhmdulillah

2y trước

ouhh