Baru 10hari berpantang suami bising tak sapu bilik tak kemas rumah masak suami kta pemalas 😣

12 Các câu trả lời

Awak sapu sekali suami tu masukkan dalam tong sampah. Tugas isteri layan suami je bukan buat house chores. Tapi kita buat untuk ringankan beban. Padahal itu tugas diorang tau! Kalau dia nak orang yang kemas rumah 24/7, baik dia kawin dengan orang gaji. Buat anak nak, tanggungjawab dia sendiri pon tak tau.

3y trước

kann grm jer dia ingat sebentar skjp jer sihat amboiiii ² .. dia tak tahu ke kerja perempuan ni cuma menolong suaminya bila susah sahaja.. semua bnda tu lelaki yg buat tau.. pandai ngt ikut sunah ² hukum itu ini..grmm jer

Cakap balik kat dia, daripada dia bising, baik dia buat sendiri. Kan senang. Dia kira pemalas la jugak sebab dia suruh org buat padahal dia sendiri pun boleh buat. Pekakkan telinga. Banyakkan berehat masa berpantang ni. Nanti jadi apa2 kat puan, bukan dia yg rasa. Bukan dia yg alami. Sakit beranak pun bukan dia yg rasa, lagi nak bising pulak 🙄

wehhh suami sis tuu minda die tertinggal dekat mana?Sepatutny die laa yang kena buat,sis baru 10hari kot.Nak bawak diri sendiri pun Xkuat lagi apatahlagi nak mengemas bagai.. Hopefully lepasnie sis merancanglaa ye,bukanpe demi kebaikan sis jugaa..Percayalah Saya da lalui n Alhamdulillah sekarang banyak berubaa da suami saya

suami jnis gini elok sunat lg sekali je.. sdgkan die sunat pon kne pntang elok.. inikan kita hok bersalin.. penat teran, dengan luka lagi.. mmg kne byk rehat je.. kalau die taknk tolong buat kje rumah suh die upah pmbntu rumah la.. geram pulak rase

10hari pantang laki dh bising ? klau cm ni sis cara suami awk layan awk.. please ek ...g minum ubat perancang ..jangan bg bykn zuriat lelaki cm ni...ptt dia tlg kemas bkn suh bini yg bru lps branak...aq cm nak maki je tp tkt sis mrh plk....geram plk dgr

banyakkan bersabar dan berdoa ye..smga suami awk d beri ksdaran..awk pun jgn strees2 sgt tgh pantang taw..Allah s.w.t ada ngadu pd dia ye..bncg baik2 Ngan suami..tkt t'Aibkan suami,krna tllu ikut rsa hati..

allahu.. time berpantang mertua sy kata x blh menyapu.. mungkin pntg dia mcm tu.. kalau dh trpksa.. bt slow².. xpun bgtau suami sis.. isteri berpantang kena byk rehat..

kesian awak .. sabar ya. faham memang penat.. jng fikir sngt pekara yg membuatkan awak stress.. tumpuan ke anak' dan nak sihat lebih utama..💪 sayang mum didunia..

emmm.. tampor aje kalau suami mcmni.. dia ingat xpenat ke bertarungnyawa utk kluarkan zuriat dia. haihhh, geram sungguh!

suami yang tak memahami isteri baru je lepas melahirkan. ingat kita robot ke