Hi. Sy bru buka bku kt kk, preg ank first. Utk next checkup nnti, sy pegi ke klinik swsta boleh ke?

4 Các câu trả lời

Tak boleh. Once dah bukak kena tetap pergi KK walaupun awak dah pergi swasta. Kiranya 2x check up. Selalu org buat macam tu sbb nak jimat. Check up + ubat ambik kt KK. Dekat swasta sekadar check saja dengan pakar dan buat test lain cuma ubat je tak ambik. Jimat lah sikit dalam rm100++. Ini swasta dekat hospital ya macam kpj/gleaneagles.

Bergantung pada awak plan nak bersalin di swasta atau kerajaan. Kalau nak bersalin di swasta kena ada buku putih, kalau nak bersalin di kerajaan kena ada buku pink. Kena decide awal.

Setahu saya.. kalau buka buku di KK memang kena follow up check up KK. Melainkan kalau awk langsung x nak gi KK, buka buku di swasta je..

Mcm sy . Sy buat check up swasta dan kk sbbnya appointment kk dia sebulan sekali je