8minggu pregnant tapi kantung kosong

sepatutnya dah 8minggu pregnant.tp 21hb scan kantung kosong?normal x ye?baby xbesar lagi ke atau mmg xjadi..konfius sbb dh 6hari ada kluar darah gumpal tapi sikit ja..perut tak sakit..darah pon makin hari makin sikit je keluar..ada tak sesiapa pernah alami situasi ni?

10 Các câu trả lời

Sy pn mcm ni juga smpai 10week masih kosong , bleeding tu ptanda yg dy nk jatuh, klau ada bleeding biasanya kena bawa ke hospital trus. Sy dh 2 kali threatened miscarriage, msa kdua kli tu darah ketul2 kluar pelik, pastu bawa g emergency dr kata nak ggur dy bagi masa 2 minggu untuk kantung kluar sndri, sblm g etd tu sy masih brharap lagi tp bila nampak darah yg kluar mcm x normal dy dh pujuk hati sy dah mmg x da rzki. Skrg tgh brpantang hari ke 4, tp apa2 pun semoga kes kita ni x sama, bkn nk mnankutkan tw sy cuma share pengalaman yg sy rasa sja, btw ni kandungan pertama sy, InshaAllah lpas brpantang ni kita usaha lagi moga slepas ini ada rezeki sy aamin🥰🥰

2y trước

sis tanda nk gugur tu keluar darah n sakit perut ke? Saya pun baru balik dari emergancy, sbb saya kluar darah macam cair tu bnyak, so doktor suruh blik dulu, sbb doktor kata kalau keluar ketul baru pergi balik. Risau jugak, tadi doktor amik darah cek air kencing dan jugak scan, semua okey, saya lagi 2 hari week 12 masih kosing😥

sy semalam 24april scan, 8w kantung kosong, scan tvs pon nmpk 0 juge, 90% doc ckp kandungan x jadi, tempoh 2 mnggu doc bg utk repeat scan, kalo xnmpk janin juge,kna d&c la sy.cuma yg xde spotting xde bleeding.. thn lps pon sy gugur juge,scan kantung 0,janin dh jatuh sendiri..sedih nya sy Tuhan je yg tau..dh 7thn menanti..

2y trước

amiin iya Allah

Sama saya sis, tapi saya dah 11 week masih kosong, tapi tak ada sebarang bleeding, sya dah kena refer pakar dah, tapi lps raya bru apptment😥. Kalau ada bleeding, terus ke emergancy, sbb darah gumpal sis keluar, doktor akan cek sis, Insyallah tak ada ap.

kalau nampak kantung to baby ada to sis... cuma baby to blm besar... sbb 12week baru nampak baby ... kalau nmpk kantung Kosong to jgn risau la baby ada ... jangan silap gi cuci sudah la sis

saya scan 7w haritu, dah nampak heartbeat baby.. tapi tak pe sis, lain org mungkin blainan.. doa byk sis, sabar.. sentiasa fikir positif yah.. smoga dpermudahkan

mcm saya last year, 8w scan kantong kosong then bleeding. pg hospital mmg dah misscariage. dr cakap selalu 8w dah boleh nampak kalau baby jadi

saya macam tu sis..smlm bru keluar wad..last2 kputusan darah doktor sahkan keguguran..janin x sempt nk jdi elok dah keluar sendiri

Kalau keluar darah sampai 6 hari tu tak normal dah sis. Ada inform doktor tak? Try buat beta hcg untuk tgk level hcg dalam darah.

2y trước

last week ada buat.hcg level 39k..harini baru nk repeat skli lgi blood test.hopefully naik la

sy perna alami mcm ni sis.. 8week kantung ke baby x ada.. dr ckp kendungan ,BO. kendungan kosong.. 12 week gugur..

8w dh ada baby and jantung. kalau dh scan dari bawah still kosong, mungkin baby tak jadi