EMOSI TAK STABIL

Sepanjang kehamilan, saya takde alahan..takde pembawakan pelik2. Tapi bila masuk 37W, dah hujung2 ni, saya perasan saya jadi terlebih dan terlalu sensitif. Suami tak ajak makan kat luar pun saya merajuk nangis2. Cakap dengan baby dalam perut pun rasa sebak..nangis lagi. Suami/ ibu tegur baby dlm perut pun saya rasa sebak..nangis lagi. Saya sedar takde apa nak disedihkan tapi tak boleh kawal air matanya....

5 Các câu trả lời

bykkan istigfar & sentiasa berfikiran positif. tak elok asyik menangis ni, utk diri sendiri & utk baby juga. baby tahu kita stress, kita sedih. faham hormon tp kalau boleh cuba kawal. sbb benda takda apa pun kan? bila sebak, bykkan selawat ingat Allah. sis kena happy2 sbb tak lama lg dpt jumpa si kecil sis.

Sama sis. Saya pun macam tu. Takde alahan, takde mengidam pelik pelik, tp bila dh semakin dekat due, mudah nak tersentap & selalu nangis hal kecik kecik. Tapi sy cuba control, bila sebak je terus buat perkara yang happy. Insyaallah we can get through this phase together. Be strong mommy 💪

sy masa awl kehamilan.. hari² rasa sedih.. dh kawal tp x blh.. kdg x blh ank² bising nk marah je.. tp bila dh 35 w skrg ni kurang sikit.. sy suka duduk dlm bilik.

masuk 36weeks .. sama la .. makin cpt sentap .. cepat je air mata meleleh .. kadang rasa mcm bukan diri sendiri .. alahai hati .. lembut betul la hjng2 ni ..

samalah...