Keputihan dan gatal2 pada vagina

Sepanjang kehamilan first semester ni sya tiba2 dapat ketulan keputihan pada vagina, sampai seluruh kawasan kemaluan sya terasa sangat gatal. Apa perlu saya buat? Adakah ini ada lah tanda biasa bagi awal kehamilan? Tolong sya. #bantusharing #pleasehelp #advicepls #firstmom #firstbaby #firsttimemom #ingintahu

2 Các câu trả lời

Seeloknya,nnti msa sis check-up appointment dkt klinik sis,Sis tnya dgn nurse psal msalh (ketagalan dkt kemaluan)sis,supya nurse sis tahu pemasalahan sis smasa mengandung&klau teruk nnti mungkin dorg blh bgi ubat.Apa2 nnti dorang catat dlm buku pink sis.Tp klau nurse ckp normal,xda mslh/cuma skdar penbawaan preggy.Rsa ny sis blh cuba kerap cuci dkt bwah/korek sdikit utk bersihkan lgi bwah tu sis.

sis boleh walk in mana2 kk terdekat utk check. nanti dr amek sampel. seluk sikit la. tp okay je. nnt dr bagi ubat untuk masukkan ke vagina. tak sakit jugak. dr pesan boleh rendam dgn air garam lepas tu cebok2 sikit