Hii.....nak tanya?sebab anak pertama tak tau sgt.List of preparation things for due?

Senarai barang perlu disediakan utk bersalin.

2 Các câu trả lời

Barang keperluan bersalin di hosp : •Ic ibu •Buku pink •Charger phone •Kain batik 2 helai •Sweater tebal 1helai •Tshirt lengan panjang 3helai •Stokin ibu 3pasang •Tudung sarung 2-3helai •Pad 32cm 10 keping •Set bra dan panties 3set •Milo 3in1 •Air mineral •Baju-baby newborn 3-4 helai •Pampers newborn 10keping •Wet tissue 1pack •Stokin tangan & kaki baby 3set •Bedung baby 1helai •Towel baby 1helai •Barang mandi baby dan ibu •Minyak telon baby & minyak bidara ibu •Pump susu 1set •Pad tetek 10keping Barang keperluan harian di rumah : •Set pantang Afiat 1set •Batu sungai/tungku 1set •Daun mandian herba untuk ibu 3set •Bengkung 1 •Nipple cream 1 •Bakul baju baby •Baju romper baby 4set •Baju lengan panjang (tidur)baby 4set •Baju lengan pendek seluar pendek (siang)baby 4set •Barut strap baby 3set •Stokin kaki dan tangan baby 6set •Topi baby taknak masuk angin kepala dia 4set •Kain bedung 3helai •Towel baby 2helai •Pampers newborn petpet 1pack •Wet tissue 6pack •Changing mat kalis air untuk tukar pamper atas katil takut kencing 1keping •Set mandian baby johnson/pureen 1set •Set botol susu pureen 1set Puting Botol Susu Size S – 0 – 3 bulan •Besen mandi baby 1 •Vick baby warna pink & minyak telon •Penyedut hingus baby murah2 1 •Cotton bud 1bekas eco je •Nursing cover nak menetek baby kat luar 1 •Thermos air panas untuk buat susu baby 1 •Tilam sekali kelambu bantal baby 1set •Stroller baby

Saya bru lps bersalin.. Brg yg sy perlukan cuma 1 set baju ibu untuk keluar wad nanti,Baju baby 3 helai lengan panjang,Bedung baby dlm 5 helai, topi sarung tgn n kaki bawak 2 set, pad ibu bersalin 1 bungkus dan pampers newborn baby dlm 10 keping. Kalau besalin normal sehari je dlm wad kalau ceaser dlm 2 3 hari..