Alahan kepada nasi

Hi semua,sya hamil bru 5minggu.. Ade x kt sni yg pengalaman ketika hamil alahan kepada nasi,bila mkn nasi je tekak jdi loya dan trus jdi hilang selera..ade x cadangan makanan ape yg sesuai utk gantikan nasi tu..perot asyik lapar tpi x blh mkn nasi..klau ade blh kongsi disini,trma kaseh..?

24 Các câu trả lời

Maybe sis boleh gantikan dgn roti wholemeal atau bihun

5y trước

Tq sis sudi kongsi,nti sya cube..😊

ganti dgn mknan western 😅😅

saya. cuma masuk nasik grg

Nak masuk 8 bulan hamil baru boleh makan nasi. Sebelum ni memang tak boleh makan nasi langsung,klu mkn sikitpun...akan muntah balik sampai bengkak tonsil. Dari awal mengandung terpaksalah mkn roti,mee,oat.