Alahan kepada nasi

Hi semua,sya hamil bru 5minggu.. Ade x kt sni yg pengalaman ketika hamil alahan kepada nasi,bila mkn nasi je tekak jdi loya dan trus jdi hilang selera..ade x cadangan makanan ape yg sesuai utk gantikan nasi tu..perot asyik lapar tpi x blh mkn nasi..klau ade blh kongsi disini,trma kaseh..?

24 Các câu trả lời

Ambil ubi merah manis pun sedap. Sy awal mengandung pun x suka nasi. Sweet potato jepun tu sy makan selalu. Sedap

5y trước

Tq sis sudi kongsi..😊sweet potato tu mmg sdap sblom hamil pon suke mkn..

sy pn 5week 6day..nasi mmg xlalu sngat..tngk je loya..sy mkn roti..kacang panggng..syur dan buah shj..

Saya alah dgn nasi sis. Sampai skrg 26w tak boleh makan nasi. Entah la. Dah tak lalu tengok nasi.

5y trước

saya pun cm 2 sis..kalu tgok nasi tk lalu sis..tpi kalu ade roti ke.. biskut ke..laju je jnji bkn nasi..

Ganti dgan bubur sis..sya smpai 13week tidak boleh mkn nasi..asal mkn nasi nak muntah😅

same mcm sy.. rs geli je ns ada dlm mlut... sy ganti dgn spageti... mmg ari2 mkn 2 je

5y trước

Sama lah tu je yg boleh masuk dan hbis nasib suami pandai masak..

Ya sis.. da masuk tengah trmster kdua.. kalau blh nk nasi pgi ptg malam.. 😅😆

Saya xsuka makan nasi..saya makan bihun sup. Sup daging. Kentang MCD.

Sama.. Kandungan 4bulan baru boleh amik nasi.. Tp kuantiti sikit2

Sy hamil sd 10 week. Sy hmil jg bgitu. Sy gntikn dgn susu 😊

try mkn spageti.. roti.. oat.. atau makan lauk je.. 😁