gatal badan

hi semua, siapa ada gatal² dkt badan cmni lps sebulan bersalin . dkt kaki ,peha , belakang badan, perut . gatal sgt . merah jd tebal .

gatal badan
5 Các câu trả lời

jika puan mmpu tuk pergi klnik swasta..puan blh try pergi klnik jumpa doc..nnti doc akn bg ubat sapu..ubt makan dan sabun yg sesuai utk rawat mslh yg puan hadapinya..biasa berlaku dsbbkn hormon kita alami selepas bersalin..sy dlu alami lepas brsalin dkt.pelipat tgn dan area ketiak..bila brpeluh terasa miang2 n gatal serta ada bintik halus2..bila pergi klnik doc bg ubat makan..ubt sapu dan sabun sulfur jnis bioshield..mg puan cpt sembuh..aamiin

6mo trước

klu dh start luka2 akn ambil ms nk hilang parut.. klu cpt g klnik rawat kesan tu cpt hilang

Sya pun jd mcm Alhamdulillah lps 3 hari dh okay kurang gatal dh. Tk sapu apa pun just pantang mkn je. Try Amik vit c InshaAllah okay.

Meroyan kulit atau postpartum hives . Sy kena sejurus selepas bersalin kesan ubat bius . Merana jugak 3-4mggu sekarang baru sembuh

6mo trước

sama2 , sy kena masa trimester 3 lagi sebulan lebih kena pakai skincare apa pun tk jalan. lepas bersalin kena lg mcm2 hal lah pregnant n bersalin kalini 🤭

sy pon kne mcm ni slps brslin czer effect ubt bius tu dh jmpe doc tp kdg kdg ade jgk dtg gtl2 tu

4mo trước

bg ubt pil dgn krim . sbb sy nyusu bdn klo tk bf blh inject . sy pegi klinik kk tk jalan sbb dpt ubt calamine lotion je kne pegi klinik luar

Jumpa dr sis