Tolong doakan sayaa

Hi semuaa.. harini period dah lambat 4 hari and test upt sangat kabur. Takut rasa terlalu berharap sebab pernah gugur 8w dan x2 upt +ve tapi lepastu turun darah period.. I'm so nervous and anxious. Tolong doakan sayaa ibu².. saya teringin nak rasa adanya janin yg sihat hingga melahirkan

Tolong doakan sayaa
17 Các câu trả lời

InsyaAllah ada tu sis... Sis jgn tinggal asid folic ya.. Rasanya zigot dah menempel tu tp mgkin baru lagi.. Mgkin sis boleh perbanyakkan mkn makanan yg tinggi hormon HCG mcm brokoli, dll (Google). Hormon HCG yg kita test di UPT tu sebenarnya automatik dirembes keluar semasa berlaku penempelan/implantasi. Mgkin dgn bantuan pemakanan tadi boleh membantu implantasi jadi lebih kukuh. Sbb sy pernah utk pertama kalinya turun darah period dgn bnyak seminggu sebelum due tarikh period. Sy yakin mcm pregnant sbb dtg tanda2 yg x pernah dialami seperti perut cramp, suhu badan naik. Tp mgkin belum rezeki sy masa tu. Next month nya sy cuba perbanyakkan makanan yg tinggi HCG, Alhamdulillah terus lekat. Kita ikhtiar ya sis. Semoga dipermudahkan urusannya.

3y trước

waa okay sis, thank youu share.. Amin🤲

amin .. jga diri cik .. sy pon mcm cik .. sy lmbt period, cek sndri , -ve.. then da 2 minggu kmudian cek lg still -ve.. alhamdulillah . .. minggu lpas cek +ve . sy g klinik, dr scan, dh 6w rupanya .. tp nmpk kntung je.janin blom lg .. next week baru nk scan smula .. doakn sy & bby jgk ...

saya dulu pun macam sis.. dua tiga bulan juga period tapi ve. alhamdulillah sekarang dah week 18.. kadang2 sebab hormon kita jugak kot haa..semoga allah murahkan sis amin 🥰

Jgn risau…klu dah rezeki x kan kemana…… Saya pun dulu cmtu…. positive tpi kabur….last2 pariod…tapi bulan depannya saya mengandung…..

InshaAllah ada sis.. Sya pon mcm sis juga tp klu ada rezeki ank ke2.. ank sulung baru nak masok setahun 20.1 😅..

3y trước

waa pastu betul² preggy la eh

all b fine.. jgn risau Mommy... tahun ni ada perkara baik. amen 🙏🏼

3y trước

aminn

inshaallah ade rezeki sis tu..cuba cek lgi smnggu..tu samar2 bru sgt lgi tu..

3y trước

insha Allah..🤲🤲

@syafirasyifa dah scan dna dhq buka buku mnum air gula pun dah 🤣

semoga diberikan rezeki zuriat kepada sis tahun ni🤗

3y trước

aminn🤲🤲 terima kasih doankan saya☺️

insyaallah ada tu.sy awal2 pun pudar mcm tu

3y trước

tak sama kan... saya cek upt masa 4 mggu 6 hari, sekali cek sja terus jd mcm ni