muntah makan ubat

Hi semua. Sy ingin bertanya. Sy de dpt 4 vit dr klinik; vit C, folic acid, B complex & iron. Bila sy mkn ubat2 tu, sy muntah balik. Ubat pe yg sy xleh mkn ye? Sy de baca yg kite boleh tukar ubat2 tu ke ubat lain. Klau sy nak tukar , kena tunggu next checkup ke? Next checkup sy hujung bulan 9. Lmbat lagi. Ade sape pengalaman tukar ubat x. Or boleh je dtg klinik n minta tukar xpyah tggu next checkup

18 Các câu trả lời

saya dr zincofer dpt ubat iberet .. sya minta tkr ubt kt kk .. klau xdpt nk mkn jugak atau muntah2.. dr kk akn tkr ubt yg lain

Boleh tukar pada obimin.saya pun xleh telan.kalau paksa telan nanti MC je kerja.😅

Nk tnye sis.mkn ubt tu dgn air kosg mineral water ke atau dgn jus oren??

Sis boleh cuba makan vit tu dgn air oren. Mungkin boleh membantu.

5y trước

Saya suka makan vit tu before nk tido.

Vitamin c kalau boleh makan dengan vitalea..

Sy makan 3 ubat serentak pastu last bru kemam vitamin. Utk elak muntah 😝 Kusheeemangat iron tblet and bcomplex tu punya bau. Hahahahah tabah laaaa mommy demi baby 🥰🥰

Mas pun sama kalau makan ubt dr kk memang muntah2 n kadang2 sampai tak lalu nak mkn minum.. nak angkat dr baring pun penin.. jadi mas p klinik luar.. mas cerita kat doktor tu pasal masalah mas..jadi doktor sunggest mas makan pil tambah darah ni 👇..sebab hb pun turun..pil ni semua ada folic, iron, vit c n B com.. cuma telan sebiji sehari.. alhamdullilah dah makan seminggu tiada alahan apa2.. kerja n bangun tido seperti biasa 😊

.