Gerakan bayi/baby kicks

Hi semua. Siapa yg dah berpengalaman atau dah lps 20w, sy nak tanya utk first time pregnant ni bila akan start rasa gerakan bayi ya? Saya dah nak masuk 21w tp mcm takde rasa lagi. #ingintahu #firstmom

5 Các câu trả lời

Saya 1st time rasa time 18w.. dia bagi 3 kick ~ Then sampai skrg selalu jugak rasa baby gerak2 semua tu.. Org kata bergantung dgn lemak jugak ~ Kakak ipar saya baby 2bulan dah rasa bergerak, kakak ipar saya jenis kurusss & takde lemak.. Tapi org ckp, awal lagi skrg ni.. masih luas ruang utk baby bergerak sebab tu tak rasa lagi ~ Baby sebenarnya gerak2 dah dlm tu, tapi sebab still byk ruang tu yg tak rasa lagi

Saya 18w dah rasa. Now 20w pun rasa tp waktu malam sebelum tidur. Siang2 hari saya risau jgk sbb tak rasa waktu siang. Kita overthink. Tp dah tau gerak dia aktif waktu malam so tk risau dh skrg. Selalu minum air sejuk nk bg rasa. Tp jangan risau sis lain org lain waktu boleh rasa. Kalau sis scan confirm dia aktif cuma perut belum rasa je..

mungkin kulit perut awak tebal hehe sllu 21 week dah rsa skit2 . atau awak yang tak perasan cuba fokus stiap kali mcm ada angin bergerak dlm perut . saya skrang 19week dah bole rasa tp kdang2 je . tu pun prlu fokus sllu .stiap kali baring letak tgn kt atas prut hehe

1y trước

ade sakit baru2 ni perut bawa kiri tp 2hari je pastu dah hilang.. kadang klu salah posisi msa brgerak bole sakit .tp xdelah sakit sgt . jgn buat pergerakan secara tba2 .. bnyakkan rest dlu . klu sakit sgt kena periksa dgn doctor ..

sy first mom, 19w5d baru rasa pergerakkan baby. slow ja rasanya, kena focus btl btl. alhamdulllilah syukur, kalau tak tertanya. mungkin aek belum lagi agaknya? fikir baik baik ya. in shaa allah

saya dah rasa masa 3bulan+ . skrg 19w 5d setiap ari rasa. fist mom jgk. mungkin bergantung pada ketebalan perut . ramai je yg belum rasa lg. dont worry okay