Bila waktu yang ideal untuk membeli ya?

Hi semua selamat tengah hari👋 Kalau mengikut usia kandungan, Bila waktu yang ideal mula membeli barang keperluan bayi ya?🤔 Jom komen emoji mengikut minggu kandungan👇 Boleh bantu first time parents yang lain tau😉

Bila waktu yang ideal untuk membeli ya?
76 Các câu trả lời

after dapat tahu jantina lah, lebih baik beli time tu . lepastu prepair sikit ii apa yang patut dibeli and dibawa waktu nak bersalin nnty . dalam lingkungan 20-30 weeks dah okay dahhh . tkde lah kelamkabut nnty . lagi ii time pkp ni . untuk mommy yang firsttime mengandung and anak first makesure siap sedia . tidak nnty tkmenyempattt 🤣🤣

20-30 weeks... beli awal sebab bila dah masuk 30weeks lega tak payah fikir barang2 baby. Time 30 weeks keatas tu kita dah boleh fokus cara-cara nak bersalin, jaga anak etc. Itu pendapat saya la. Dan lagi satu, walaupun baru 10-20 minggu, tapi kalau nampak tawaran hebat, sebat sajalah. Hihi.

Bila ngandung anak pertama.. Dah tahu dah ape yg patot dan xperlu pon beli untuk bersalin.. Sy banyak bazir beli brg bersalin.. Sebb pengalaman pertama.. Baju banyak org bagi.. Saya amik .. Sebb baby cepat besar.. Duit xbrape ade. So .. Jimat selagi boleh.. Ade je beli baju baru 2-3 helai

Saya start beli dari 18week sbb takut pkp yg sgt straight mcm pkp1.0 dan pregnant kali ni sgt2 letih & lemah.. So decided beli awal utk elak hujung2 dah xlrt.. Betul sangkaan saya nasib husband pun support beli awal2 dari mula..beli sikit2 smpai cukup semua..

kalau cara saya..beli dari peringkat 1st Trimester lagi.Contoh baju baby beli yg warna @ corak Unisex (boy @ girl boleh pakai), pampers newborn,set toiletries + sabun baju baby,tuala + receiving blanket,maternity pad,bengkung + kain batik.

Saya beli masa 20 week , tapi beli sikit sikit je dapat tahu gender lps scan terus beli . Biasalah anak pertama ni over excited pulak hahaha . Skrg dh 28 week pun banyak lagi barang tak beli .

🎁🛍️🛒 beli sikit2 dari 3 bulan, so bila 7 bulan 90% complete brg wajib.. 10% tinggal barang pantang mak2 jer +brg2 baby yg optional #TAPsupermoms #TAPxTanamera

20 week ke atas... biase sy akan beli barang untuk ibu dulu baru barang untuk baby... mil akan bising kalau beli barang baby awl² ney..

kandungan 4 bulan sye dh bli brng skit2...skrng dah 6 bulan alhamdulillah dh bnyak barng yg ade...tinggl nk tmbh skit2 je lgi...😊

20-30 mgu.. Klu dah sarat sgt bru nk beli dah x larat dah nk jln. In case klu terbesalin masa kandungan 30 mgu.. Brg2 masih xda.