Usia kehamilan

Hi semua. Saya nak tanya sebab ini 1st baby. Kalau ikut pada tarikh last menses & guna aplikasi, usia kehamilan saya 9w+. 1st visit klinik swasta, doc ikut tarikh menses sebab masa vaginal scan tu baby masih kecil. 2nd visit selepas 2minggu, dah nampak baby jelas & dah ada heartbeat. Tapi bila ukur saiz, doc kata anggaran 7w+. So, yang mana satu sepatutnya? Sebab lepas ni saya akan buat follow up di KKIA, sebab klinik yang saya pergi cuma check up hingga 8w saja.#ingintahu

1 Trả lời

Ikut yg scan. Ikut LMP tu cuma anggaran, tp persenyawaan baby tu kita takkan tau bila sbb kuasa Allah 😊 scan tu pun kira anggaran plg dekat dgn usia kandungan.

3y trước

Tq ❤