Waktu recover semasa berpantang

Hi semua. Saya nak tanya, berapa lama masa kita ambil untuk recover masa berpantang ya ? Contohnya dari segi kekuatan badan untuk uruskan diri & baby secara sendiri ? Saya 1st time, jadi clueless. Ibu sendiri dah tak ada, mak mertua masih bekerja jadi tak ada siapa yg boleh jaga saya masa berpantang. Nak minta suami jagakan pun, dia pun clueless jugq. Buat masa skrg, saya hire CL untuk jaga saya berpantang selama 10 hari. Nak tanya mommies semua, cukup ke 10 hari tu utk saya dapat kekuatan badan untuk urus saya & baby ?

1 Trả lời

kalau sy bersalin normal, biasa 7hari dh kuat skit dah. utk uruskan anak n diri sndiri la. mkn tu biasa suami blh masakkan nasi. atau blh upah org utk memasak. 14 hr bru rasa btol2 kuat. cuma jgn angkat benda2 berat.

2y trước

Okay faham. Terima kasih