ASAM JAWA DAN KEHAMILAN.

Hi semua. Saya nak tahu boleh ke wanita hamil makan asam jawa? Saya pregnant masuk 8weeks. Tekak selalu rasa tak selesa leps makan nasi dalam dua hari ni. Kadang-kadang minum air rasa nak muntah. Everytime lepas heavy meal (nasi,lauk&sayur) saya akan cari asam jawa. Tq semua yang respon. -12/07/2020-

2 Các câu trả lời

boleh jerr na makan asam jawa..utk hilangkan loya..mcm sy dh dua bulan lbih sy tak mkaan nasi..sebb tiap kli tgk nasi msti sy akan rasa loya na muntah..itu belum part klu sy makan nasi..mmg bnyklah muntahlh lpas mkan..tpi sy gantikan dgn mkanan lain mcm roti bskut..yg tak mmbuatkn kita loya dgn muntah..aslkn perut tak kosong.

Boleh je, depends pada tekak awak, yg paling penting jangan skip makan folic acid tau