Tips hilangkan / kurangkan alahan

hi semua.. saya hamil anak pertama. alahan saya tak berhenti, pening selalu dan tak boleh duduk lama. asyik nk kena baring je tapi kerap baring kepala pening.. Boleh share tak tips utk kurangkan pening mual sakit kepala dan lain2 ? TQ

10 Các câu trả lời

Sy xde tips... Sbb mmg sy pun teruk jgak alahan masal awal2 hr tu. Cumanya time tido tu sy tggikan bantal.. Kalau x sy cpt rasa nk muntah. Bab mkn plak, sy byk mkn biskut oat.. Sbb mknan lain mmg xleh masuk. Sy consume jgak jus delima.. Masa awal2 xleh telan tp lama2 ok. Pastu sy byk bau tiger balm nk bg hilang mual & mntak suami urut betis buang angin.

5y trước

Boleh follow ni.. Tq sis

Saya siap hidu minyak angin balm tu.. Kekal je at tangan smpai tertido pon masih gengam lagi benda tu.. Bayangkan.. Haha pastu husband belikan aromatherapy yg mcm minyak angin tu.. Tu pon saya hidu..

5y trước

Hahaha betul2.. Hahaha cm org hidu gam an.. Smpai hidung masuk dlm bekas tu haa.. Hahaha

takde tips.. sy bnyk bed rest jer, alahan teruk dari 5w sampai 24w. mmg terpaksa berenti kerja. kalau muntah teruk inform doc, nanti doc bg veloxin utk tahan muntah. #bertabahlah

5y trước

Hrmm dugaan anak pertama kan. Tq sis

Sabar sis.. saya pernah 2 bln terlantar.. mkn xleh sgt.. terbaring.. anak first.. mkn buah2.. buah delima... semoga kuat sis.. In Shaa Allah.. ganjaran bersalin tu senang.. 😊

5y trước

Amin... Tq sis.

Saya masuk 4bln kurg sikit alahan.. Masuk 5bulan bru laa leh bangun taw.. Sebelum tu.. Sekian terima kasih je laa baring bgun baring bangun jee

Ari tu pun alahan teruk.. Masuk 14week dh kurang.. Waktu makan mmg tak bole lambat..

Sy mula2 mcm awk la. Masuk 7 botol air baru ok🤣 sapa skrg nk msuk 33 week dh.

5y trước

Yer 11 kali mutoh dalam sari tu.. 🤦🏻‍♀️Alhamdulillah pahtu ok🙂

Memang mcm tu sis.lain org lain bdn.nanti masuk trimester ketiga lama2 Ok la tu.

5y trước

Harap dipermudahkan lah semua. Tq sis

Makan buah utk legakan rasa mual.kalau pening,sapu minyak angin

5y trước

Semua sy dh buat. Tetap sama.. Buntu kdg2 knp teruk sangat. Tq

Makan buah2,biskut atau makanan sunnah