MORNING SICKNESS

Hi semua. Saya first time mommy to be. Alhamdulillah baru masuk 12weeks, tapi saya masih takda rasa alahan apa apa macam mual or muntah semua tu. Normal ke? Dan normally trimester ke berapa preggers dapat rasa macam tu? Cravings pun tak ada. Atau mungkin sebelum pregnant saya memang kuat makan sbb tu tak rasa mengidam kan 😅 tapi saya tak minta lah utk rasa semua tu, cuma kalau boleh nak ready sebelum terkena hehe. #ingintahu #firstbaby #morningsickness

4 Các câu trả lời

Sy pun first mommy to be. Dari dpt tahu pregnant sampai 10 weeks ni alhamdulillah mual, mabuk, muntah tu tak ade. Yg dpt mual mabuk tu suami. Sampai dia ckp ni bukan diri dia yg sebenar. Hehehhe. Sbb yelah tak pernah dia rasa mual mabuk semua tu. Tp tak tahu lah after 10 weeks ni mcm mana. Sy kena get ready jelah.

morning sickness x semua org lalui , tp ada yg awl trimester , 2nd ,last trimester pon ada trjadi morning sickness ni , lain org lain pengalaman😊

2y trước

I see. Faham. tu lah, lain orang lain rasa dia kan. Cuma kadang kadang tu curious juga nak tahu. Kot pergi dekat suami ke 😂 Thank you sis!

saya awal2 dulu xde.. sekarang masuk 10 minggu morning sickness datang dah slow2..pening naik kete, bangun pagi dah start mual, loya sentiasa

2y trước

Sama sis.. masuk 10 minggu ni makin teruk.. nasi xboleh makan.. muntah hari2

Sya pon xde alahan pape.. smpai dok rasa mcam tak percaya tengah pregnant😂.. bila scan baru caya tengah pregnant🤣

2y trước

Betullll. Husband & family siap selalu tanya ada muntah itu ini tak, but all good. Alhamdulillah. Tapi mcm tak percaya je hehe