Missed miscarriage

Hi semua. Saya dr hkl diagnosed missed miscarriage. Nak tahu la, berapa lama kantung akan keluar ye? Sebab doctor suruh balik dulu. Lagi 3 minggu baru datang balik untuk check dah habis keluar ke kantung. Saya tak pernah bleeding tapi semalam dah start bleeding. Itupun sikit macam hari kelima period. Ke dia akan keluar secara natural bila dah start bleeding? Saya takut nak d&c sebab orang cakap sakit. Ke sekarang kalau d&c dr bagi bius? Thank you mummy semua.

5 Các câu trả lời

Sama history dgn sy. Blighted ovum bulan 1/2022 baru ni☺️ Last scan dgn O&G, 14/1. Then dpt tarikh untuk d&c, 20/1. Rezeki mmg taknak cuci, mmg minta kantung turun sendiri, 18/1 dah keluar dgn sendiri 17/1 lewat ptg baru start ada lendir + bleeding 18/1 subuh sy start sakit contraction. Pergi hospital scan, doktor tunjuk mmg kantung dah di hujung pintu rahim tp rahim belum ada bukaan. Sy pilih nak balik rumah dulu & doktor bekalkan ubat tahan sakit. Zohor tu kantung keluar sendiri & sakit hilang serta merta ** Sy ikhtiar minum kelapa muda since 14/1 lps checkup dgn o&g confirm sy blighted ovum. ada juga yg ikhtiar dgn nenas. depends pada badan masing²

2y trước

Alhamdulillah tak sakit. Tau² rs mcm ada ketulan nak keluar. Time tu sy tgh berdiri sbb br sampai rumah dari hospital. Sy terdiam sekejap, biarkan dia keluar. Sebelum kantung keluar tu lg sakit (contraction)

pengalaman saya missed miscarriage, macam awak juga. disuruh tunggu 2 minggu utk hantar diri. tapi suami tak suruh, suami suruh cuci rahim terus sebelum pendarahan yg banyak waktu gugur nanti. kurang sakit sebab mereka bagi bius penuh, maksudnya memang tak sedar diri. habis je doctor cuci, lebih kurang 1 jam lebih, sedar dari bius. takda sakit langsung. baki darah je ada keluar. tu pun sikit² macam period selama seminggu. btw saya pergi hospital swasta utk cuci. kalau hospital kerajaan, mereka tak bagi cuci sebab risiko :(

Biasa dia akan turun sendiri. Saya keguguran semasa 8w. Masa turun darah saya ke hkl then DR bagi tarikh utk masuk wad lagi 2 minggu. Tak sempat pun balik rumah semua dh turun kantung baby dan uri. Terus bawa ke hkl semua. Check semua dh kluar. Boleh balik saya berpantang 2 minggu.

kena tggu. sllu dlm 2 minggu akan turun habis. sy sama jugak mcmtu masa gugur. 12w & 6w. tp dr diagnosed missed misscariage. balik rumah twrus bleeding. yg 6w tu dlm 2 minggu turun. byakkn jalan, so dia cpt turun. tp mmg sakit. mak kata lg bgus turun sendiri dr d&c

Berapa weeks mummy?

2y trước

Saya 11weeks