Keputihan banyak time pregnant

Hi semua. Saya baru masuk 20weeks. Adakah normal keputihan setiap masa ada. Keputihan xgatal dan x berbau. Normal ke? Ada tak cara utk hilangkan. Pls help #firstmom #bantusharing

12 Các câu trả lời

boleh bagitau nurse bila checkup nanti..kes sy pula keputihan tu jadi warna coklat mcm darah coklat tu tp tidak gatal dan tidak bau cuma keputihan agak banyak dan bertukar warna...trus pergi emergency tkt ada apa² kn..doc ckp candidiasis trus doc bagi ubat sumbat bhgian bawa tu..

sya mcm tu jgk. msa pgi klinik 18w , bgitahu nurse. nurse suruh monitor dlu sbb nya putih shj tkda wrna bau dan gatal . mcm susu. lpstuh sya kerap pkai kain batik tnpa panties. mmg elok ja bersih skrg Alhamdulillah. tkda dh keputihan mcm susu tu.

Sya ada masa macam tu. Saya perasan keputihan akan jadi bnyk kalau sya penat. Contoh la kalau bnyk jalan2 dekat luar, kemas rumah ke. Msti akan keluar bnyk. Kalau sy bnyk rehat, kurang buat kerja. sikit je keluar.

Selagi takda bau & warna yg pelik2 jgn risau. Tapi kalau risau jugk, masa checkup terus tanya misi/dr yaa utk cek. Sebb ada kes yg tkda tanda pun tapi kena GBS jugak.

bagi tahu nurse , macam saya dulu kena swab masa anak pertama sebab keputihan banyak , kalini 2nd takde pun keputihan even lasak . anak pertama dulu gbs+

Saya pun mcamtu tapi kadang2 dia gatal sikit + bau masam. Confused nak pergi KK terus atau inform nurse dulu? Next checkup lagi 3 minggu 🥺

1mo trước

better trus pgi utk diorang monitor/swab ..

saya mcm tu tapi tk kerap la keputihan tu ada dan tak berbau , kalau saya , saya akan makan yogurt hari hari

better g kk and inform or kalau nak cepat..g klinik luar mintak ubat yg safe utk pregnancy..

sis amlkan yougurt natural.inshaAllah ilang kputihan

normal bila byk buat pergerakan