17 week berat turun banyak

Hi semua. Saya baru lepas checkup kemarin and berat saya menurun hampir 4kg plus kencing kotor tinggi postive 6.00. Berat menurun tu normal ke usia kandungan baru 17week? Nurse adalah bising sikit? makan boleh tahan besar nafsu,tapi berat menurun. Mommies boleh suggest tak apa apa makanan/minuman untuk negativekan bacaan kencing kotor selain minum air putih?Thankyou?

5 Các câu trả lời

Kalau mengandung berat sepatutnya tak boleh turun..naik 500 gram pun dah okey..makan banyak makanan berlakori sis. lebihkan ikan ayam tapi makan nasi juga and sayuran hijau.

Minum air barli tnpa gula....then air masak byk2..kerap kencing akn buatkn kencing bersih balik...

5y trước

Pkara biasa bila kita pregnant...kdg dri pemakanan dan minuman....

Utk kencing kotor,minum air bali..sis brt turun,tp baby pny tumbesaran ok x?

boleh thu awk kena kencing kotor tu skli ke sllu time checkup?

Minum air barli sis