Tak tahu nak letak tajuk apa.

Hi semua, salam hujung minggu, minta maaf sekiranya di luar topic berkenaan kehamilan & perkembangan anak, semalam saya dikejutkan berita kematian kawan suami saya, umur 33 meninggal dunia selepas bermain bola. Meninggal kan isteri dan anak 3 org, anak ke 3 baru sahaja umur 2bulan,isteri baru habis pantang, tetiba mengenangkan kat diri sendiri sebab selama ni bergantung semua kat suami. Nak kemana2 pun suami hantar sebab ada lesen tapi sebab takda kenderaan sendiri jadi tak pernah pun drive. Sebelum ni boleh rider, tp selepas sambung belajar sampai la dah berkahwin tak pernah bawak, jd mmg rasa janggal. Saya terfikir kalau apa2 jadi ka, dgn saya tak pandai bawak kete, simpanan alhamdulilah ada. Cuma nak kemana2 tu susah. Saya kalau boleh taknak terlalu bergantung sangat pada suami. Sekarang pergi checkup KK pun sy pergi naik grab sebab cuti suami tak banyak dan nak simpan utk pantang nanti.. Tp tulah suami pulak risau kita pergi sendiri. Pernah pergi sendiri, kejap2 call tanya dah smp mana. Ada tak yg sebelum ni tak pernah bawak, tp beranikan diri bawak kereta utk kemana2.. Share sikit. Terima kasih.

2 Các câu trả lời

Jngan risau kak, sy masih dalam keadaan P baru setahun jagung bawak kereta😆 tpi pergi appt kk sy bawak jer.. suami sy tkder selalu dkt rumah kje luar so ape ape nak pergi mne sy lah bawak kereta

1y trước

Baru2 tak rasa sangat kan, sebab dulu lps dpt lesen, mase tu zaman bujang, kawan suruh bawak kete dia.. Berani la jugak kawasan kg. Bawak la sekali. Ni dah 10 tahun tak bawak.. Janggal betul rasa.

Salam takziah. First sekali, suami mainkan peranan penting utk biasakan awak drive while dia di sebelah, sampailah awak terbiasa.

1y trước

Good luck sis. Mula2 confirm takut. Tp once dah biasa, bebas kita ke mana2. Jiran, ipar duai sedara mara nenek tiri pun auto pandang dua belah mata kt sis 😆