Waktu subur

Hi semua nak tanya normal ke kalau dlm sebulan tu kita takde waktu subur? Apa nak buat ye? Saya TTC tapi bulan ni tak jumpa waktu subur. Saya baru nak start pakai opk. Selama ni saya ikut calender dgn keputihan. #pleasehelp #firstmom #ingintahu #pejuanggarisandua #seriusnanya #TTC

7 Các câu trả lời

ada tips dr macik². and dah applied tips ji 2x, kedua²nya berjaya. utk yg haid teratur/x teratur blh guna tips ni. ikhtiar nk lekat, bersama dgn suami 3-4 hari sebaik haid kering. ikhtiar nk merancang tanpa pil kena elak bersama seminggu lepas haid kering. alhamdulillah, dh try tips ni & berjaya. masa merancang pun guna kaedah ni. alhamdulillah berjaya gak. pernah gak try guna opk, tp tk berjaya. apa pun, semoga urusan sis dipermudahkn 😊

Boleh pkai opk. Klu masih xdpt pastikan sbb mcm sy colour kat opk tu mcm x pernah terang lagi control line and period x teratur sy pg jumpa dr kesuburan check ultrasound utk pastikan ade telur dan saiz telur dah matang ke belum. Tapi yg ni ade kos la sbb kena monitor tiap bulan dgn dr. Sy cuba cara ni 3 bulan dah lekat. Syukut sgt2.

2y trước

Sy check kat swasta sbb company ade bg claim.

Awak test pada waktu yg sama tak? Saya pun bulan lepas pakai opk tak jumpa waktu subur. Tp saya bersama je dgn suami setiap 3 hari sekali. Tak sangka lekat 😂 kalau awak masih tak jumpa waktu subur, awak boleh je bersama dgn suami 3 atau 4 hari sekali. Kot time tu telur awk dah matang, sperm dah ready. Semoga ada rezeki awak.

2y trước

Aamiin aamiin. Saya period tak teratur. Sebabtu saya decide nak try pakai opk la sbb nak tahu waktu subur saya. Sekali tak jumpa utk bulan tu. Saya check dia naik terang tapi tak terang sangat. Saya bersama je dgn suami. InshaaAllah Aamiin aamiin semoga ada rezeki saya. Saya betul2 nak usaha utk zuriat.

sblm kencing sis try check vagina ade xkuar lendir jernih/egg white.. bkn keputihan, dia mcm lendir.. sy buat cara ni je nk check waktu subur.. sbb sy check gune opk xterang

klu cycle period sis normal, memg akan ada waktu subur tu.. klu check opk lg tepat.. n mse subur tu singkat sgt.. sehari je.. n kdg2 waktu subur kte x sme dgn period app & opk..

2y trước

Period saya tak normal. Sebab tu terdetik nak pakai opk. Sekali hampa pulak sbb tak jumpa waktu subur.

abis mndi hadas tu..cuba bersma suami...nurse kata waktu subur 10-15 hri ...sya merancg pun guna kaedah ni..jarak anak2 sy jauh..4 thn..6 thn..hehe

rasa mcmne subur tu...dan nk tahu mcmne..

2y trước

biasanya keluar lendir jernih mcm putih telur tu..