Bila perlu mula beli barang baby

Hi semua, nak tanya bila ibu2 semua start membeli brg baby ye? Dan barang apa yang perlu cari dulu. Hehe saya tak tahu nak start daripada mana. #firstbaby

5 Các câu trả lời

saya start beli kandungan 4/5bulan puan , sebab tak cukup bajet nak beli satu kali .. saya beli sikit2 mana yang mahal tu saya beli dulu dan saya beli mana yang baby perlu guna dulu yang belum nak guna maybe tunggulah dia dah keluar umur beberapa bulan baru belikan .. sebab sesetengah saya gunakan barang anak sulung , mana yang takda tulah saya topupkan balik ..

saya 20mggu dh start pelan2 beli brg baby. beli baju, barut, selimut, tilam, amek sample pampers, botol, preparation utk bf, keperluan berpantang, sebulan skali akan tgok shopee. dh masuk 35mggu gtu baru tgok brg baby dekat mall. konon exercise skali utk cepatkan bukaan 🤣

Sy hujung minggu ni nak tgk apa yg patut beli, saya masuk 23w. Cadangnya nk beli carseat dgn stroller dlu

bila buat list.. byk kena beli. lgi2 1st time mom. nk beli gedebuk rasa sakit gak. beli la sikit2

kndungn 7bln bru sy strt bli nnti.....skrng bru 5bulan..x sbar nak shoping..🥰