ingin tahu

hi semua mommy.. saya hrini ada bleeding nk dh g pac doc mrah sruh balik sbb baru 1 cm 😓.. biasa. berpa lama akan ada bukaan seterusnya? sya kerap rasa sngugut lps blik pac jdi trauma nk g hospitl 😔

6 Các câu trả lời

sy haritu 3hari bleeding dgn lendir keluar, nurse srh g pac. Jumaat dtg g pac Dr cek laluan bru 1cm then Dr srh balik. Lpas balik dri Pac tu sy bykkn jln n exercise mlm. Subuh2 perasan jga pad sy kerap penuh sbab ada air kluar tpi sikit2, jm10am air ketuban sy jatuh terus direct g pac balik. Dr cek bukaan masi 1cm jga sbab sy xda sakit contractions tpi kena tahan laa juga sbab dah jatuh air ketuban, esoknya ahad Dr bgi induce ubat. Induce ubat pun laluan buka smpai 3cm, 12jam sy menahan sakit akhirnya emergency czer 😊

Depend pd org jgak awak. Sy haritu pergi pac ada contraction tp jalan tak buka lg. Lepas balik rumah 3hari lendir darah keluar & layan je contraction tu. Sambil2 tu pergi jalan2 dlam mall. Hari ke4 tu baru pergi semula ke pac sbb baby kurang gerak & jalan dah buka 3cm. Hari esoknya contraction makin kuat terus bersalin. Hehehe

Betul ke doc marah sis.kdg kita pregnant ni cuma cepat terasa..takkan la doc marah tiba2.bak kata mak saya..1cm tu mcm takde bukaan sebenarnya.

Saya pagi tu keluar darah pergi pac check bukaan 1cm lepastu kena tahan wad. tapi malam tu jugak bukaan terus 3cm then esoknya bersalin.

maaf tanye pac tu apa?

Sdh bersalin ?