kiraan tarikh period 8 minggu , bila scan nampak kantung shje ukur saiz 5 mnggu 3 hri

hi semua mommy , nak tnya normal ke bila kora ikot date period dh 8 mnggu tp bila scan cuma nmpak kantung n ukuran kantung 5 mnggu 3 hri , tpi bila gerak2 ad nmpak dh heartbeat kedip2, doc mntk dtg lg 2 mnggu untuk ukur saiz janin klau dh nmpak nk buat comparison . 1st pregnancy huhuuu

3 Các câu trả lời

Normal, sbb tktau persenyawaan berlaku bila kan. Walaupun anggaran dr period tu dh 8 minggu, boleh jd proses lekat kt rahim tu lambat. Yg penting perkembangan masa scan tu elok, insyaAllah should be no problem.

normal sis😊sy pn mcm awak. ikutkn masa scan tu dh 7w tpi doc ckp bru 4-5w je sbb heartbeat pn tkde lagi msa tu. sy pn dibagi 2 mnggu jgak utk decide umur bby. and alhamdulillah skrg dh 31w dhh.

Mommy, saya baru anak sulung, saya scan ukur kantung baru 4minggu tetapi tarikh haid saya ikut2 kan LMP sepatutnya dah 6weeks. Normal ke?