Pregnancy Announcement

Hi semua mommies, Bila mommies semua bagitahu public yang mommies pregnant especially in social media? My family, close friends and colleagues kt tmpt kerja mmg dah tahu earlier but not to those friends Ive been keep in touch with in social media. My family nak buat majlis doa selamat/baby shower when I’m in 6 months. Is it okay to announce that time or tunggu lepas delivery baru selamat? But of course masa tu kita akan jemput org dtg to celebrate tapi org ckp seeloknya sembunyikan kehamilan, hebahkan kelahiran sbb takut macam2 sekarang ni penyakit Ain lagi. #dilema

29 Các câu trả lời

saya tak bagitahu sape2 pon hanya family kawan2 rapat je yang tahu.. orang tanya baru jawap...

Saya tak bagitau. Biar baby bump yang bagitau haha. 5 bulan orang dah tau

Sy bgtau fmly n org tdkt ja..slbiny..br dorg tau sndri..🤣🤣

x announce. tetiba 5 bln upload gambar ada baby bump. lg surprise

Saya cuma family bila dah 7 bulan baru ramai tahu Public tahu.

Saya masa kandungan 7bulan baru sy mula bercerita.. 😄

Kalau saya xnk announce pun..tkot penyakin AIN

Tak announce pun, biar diaorg perasan sendiri

Lepas 5 bulan :)