Pregnancy Announcement

Hi semua mommies, Bila mommies semua bagitahu public yang mommies pregnant especially in social media? My family, close friends and colleagues kt tmpt kerja mmg dah tahu earlier but not to those friends Ive been keep in touch with in social media. My family nak buat majlis doa selamat/baby shower when I’m in 6 months. Is it okay to announce that time or tunggu lepas delivery baru selamat? But of course masa tu kita akan jemput org dtg to celebrate tapi org ckp seeloknya sembunyikan kehamilan, hebahkan kelahiran sbb takut macam2 sekarang ni penyakit Ain lagi. #dilema

29 Các câu trả lời

Mcm sy first suami then family. Then sy kna bedrest 1bulan. So terpaksa bgtau bos n kwn dkt ofis. Sb xnk stress. Klu xbgtau nnt mcm2 org whtsapp psl kerja. Utk socmed sy rase sy xnk bgtau. Sb kt luar msh rmi yg mencuba. Biar dorang perasan sndri. #ttc4yearplus

Sy yg tau family terdekat. Sepupu sepapat taktau. Bestfriend pun sorg dua. Yg lain biarlah baby bump yg tolong bgtau kan bila cukup masa itupun kalau jumpa depan2 sbb sejenis tak suka post gambar nampak baby bump kat socmed. hehe

Sy xpnah announced pn..just tnjuk upt test kt suami n kakak sy sbb kakak sy nurse jd sy slalu mnta nasihat die tntg pregnancy..org lain n kwn2 sy xbgtau..bile prot da besar bru dieorg tau sy pregnant

My mom ade pesan sebaiknya2 kalau dah nak announce sangat kita preggy tunggu after 1st trimester. Tu pon jangan melebih2..macam post hari2 nak cakap pasal pregnant.

sy pn x cerita. kwn trdkt je thu . mak n ayh pn sy tpksa suh mereka diam2 . mcm awk ckp la hebahkn kelahiran . tkot mcm2 hal plak kalau hebah dkt smua .

Cuma bgtau family je.. X bgtau kat socmed.. Call mak dgn mak mertua dari situ adik Bradik smua akn tahu.. Kawan2 x bgtau pn biar dorang prasan sndiri 😁

Sy skrg yg kwn tau sy pregnant 2org je...kwn suami yg ramai tau sbb suami yg mcm terlebih seronok...dia p btau masa br 6-7mggu lg kat kwn2 dia

Mcm saya inform family tdekat, jiran sebelah, teammates kat ofis n kawan2 baik je. Bgtau pun lpas btol2 doctor konpemkan pregnant.

sy dh nk msk 6 bln masih xbgtau kt social media.. kwn2 opis n family mmg tau sbb perut makin hr makin besar..

Sy gthu fmly trdekat ngn in law je..yg lain2 dpt tw bila nmpk baby bump..alhamdulillah,skrg dh 24weeks..