DPO12, Clearblue digital Positive

#AT Hi semua. Hari tu DPO10 saya ada share result UPT yang samar2 selepas ttc dari OCT2022. Dan pagi ni DPO12 saya guna Clearblue digital Alhamdulillah positive 1-2weeks. Nak tanya, normal ya saya start rasa cramp, selalu nak buang air dan cepat lapar? 😅 Nak tanya juga, hubungan dengan suami boleh macam biasa ke early pregnancy ni? Risau akan ada effect. Terima kasih semuaa! #firstmom #firstbaby

DPO12, Clearblue digital Positive
16 Các câu trả lời

Hai sis. Alhamdulillah semoga kandungan selamat sampai melahirkan. Pengalaman sy, bersama dgn suami masa 5w preggy ikut kalendar, ada bleeding..so kami stop bersama sampai sy dah 14w skrg masih belum bersama. Suami masih trauma dgn bleeding 1st hari tum Ini 2nd pregnancies sy. Masa bleeding ada g hosp & doctor cakap bleeding darah fresh ni ancaman keguguran jugak. Tapi doctor scan baby nasib baik ada heartbeat baby. InshaAllah kalo nak bersama, maybe kena pantau. Tak semua org lemah mcm sy 🤭

2y trước

Btl tuh..

Alhamdulillah 🇹 🇦 🇭 🇳 🇮 🇦 🇭 🥰🤲🏻 semoga kandungan kita membesar dgn sihat, kuat dan sempurna hendaknya. ‎*آمـــــــين آمـــــــين يَا رَبَّالْعَالَمِــــــــين.* . Mcm pengalaman sy, waktu awal kandungan, sy jadi bleeding selepas bersama suami, so better takyah bersama dulu lah, sy pun cuti dari bersama sbb risaukan baby.

tahniah awakkk . normal je untuk soalan pertama .. untuk soal bersama .. lebih baik elakkan dulu first trimester .. and kalau boleh elak suami pancut dlm kalau awal2 nie . sbbnya benda akan mudah rasa contraction. macam tu lah . kalau jenis kandungan sensitif mmg tak digalakkan . kalau dah 36 minggu ke atas ikut lah nak bersama tiap hari pun boleh 😁 . tapi x larat dh lah masa tu 🤣

Smua tu normal.. saya dah masuk 7w mmg tak bersama lagi selepas dpo 1 smpai skrng. Sbab kandungan masi fragile. Tak kuat lagi. Lagi2 sis baru “1-2” tu masi awal sngat lagi dlam fasa penempelan. Nak bersama xde salah tp better lepaskan dlu trimester 1 ni

2y trước

Nak tanya cemana cara nak bagi puas? Saya baru kawen saya perlukan pertolongan. Saya segan nak tanya org berdepan. Saya tanya dlm ni la ye

sebaiknye biar bby kuat sikit.. 2nd trimester.. tpi bleh je klau nk BD,tpi perlu berhati2,slow.. tahniah sis.. moga bby kite mmbesar dgn kuat, sihat,sempurna. innsyaaAllah . amiin ya mujib..

saya dalam fasa tak faham skrg. saya preg dalam 6w and suami asyik nak ajak bersama je. saya cakap masih fragile and saya selalu menolak. suami setiap hari geram and nak marah pasal tu je. apa nak buat eh? penat sebenarnya

2y trước

Saya faham perasaan sis . Kadang sis sedih kan bila suami tak faham . ☺️ Kalau macam tu sis bawak suami sis pergi jumpa doctor sekali kalau pergi checkup . ☺️ Ada doctor dia terangkan bab hubungan bersama di awal trimester . Kalau dia tak nak ikut . Sis boleh slowtalk dengan dia , cara lain untuk puaskan dia . 🥰

Alhamdulillah tahniah. Sy bru nk msuk 5 weeks, mmg kerap rsa cramp, nak buang air and lapar slalu. Tu normal. Hubungan dgn suami utk awl2 pregnancy ni sy baca tk digalakkn lah

Normal rasa lapar ke apa tu semua. Tak normal bila ada spotting/bleeding. Jaga diri. Early pregnancy elak bd. Takut ada bleeding. Rahim tak kuat lagi.

Tahniah sis, permulaan nie kena jaga baik2 ye. Elakkan bersama gn suami 3 bulan pertama. Jaga makan minum & elakkan buat kerja yg berat2

Hii sama laa saya pun cb keluar 1-2weeks. Mmg ada cramp sikit tapi saya demam & badan panas wlaupun dah tk demam.. jaga baik2 ya