Miscariage

Hi semua, hari ni adalah hari yg sgt sedih buat sy yg baru nak merasa jadi ibu. Pagi ni pergi etd sbb ad bleeding with darah beku. Dr diagnose threathened miscarriage. Lg 2 minggu tca dgn dr balik maybe kalau darah x turun nk buat D&C . So mum nk tny, skrg ni tgh bleeding mcm peried tp x bnyk dy mcm bertakung je kt bawah mksd sy dy x mnyerap kat pad , nk kena wipe baru ada. Ok berbalik pada soalan, mcmna nk kluarkan darah tu natural sy takut la D&C , skrg ni x brhrap dah dgn kandungan sbb bleeding , biarpun kantung masih ada dlm rahim 🥲 #firstbaby #firstmom #miscarriage maaf kalau geli dgn gambar

Miscariage
8 Các câu trả lời

Klu sy. Bila sy dh tahu keadaan mcmni..sy redha, pujuk hati. Sy tak bedrest, smbung buat kerja2 rumah mcm biasa. Smbil2 tu pantau klu ada heavy bleeding + cramp. Alhamdulillah turun natural smuanya. Pi labour room, scan dktr kata dh hbis turun. Cuma kne tahan kejap kne cucuk ubt kecut rahim.

saya pernah macam ni sis masa 1st preggy, doc bg masa 2mggu utk keluar secara natural kalo x kena d&c, saya bawak berjalan banyak2 Alhamdulillah sebelum 2mggu janin keluar hbs secara natural...try la semoga dipermudahkan urusan sis...in shaa Allah ada rezeki lain nnt banyak kan sabar k

Sy bleeding fresh blood jugak awal2. Skrg kandungan masuk 7 bulan. Baca doa bnyk2 google doa2 hamil dan stop bleeding, bedrest bnyk tapi masih lakukan aktiviti normal

2y trước

Syukur alhamdulillah sis , semoga d permudahkan proses kehamilan sehingga melahirkan nanti aamiin ya Allah

mggu lps sy bru gugur, dok kuar coklat2 cmni la.. xlekat kt pad, kne wipe bru ade.. refer doc, doc seluk nk check ade bukaan rahim x.. lps tu trus start bleeding 2hari n trun kantung..

2y trước

sis da dpt date utk dnc ke? atau lg 2mggu tca tu repeat scan?

Tak apa puan. Threatened miscarriage adalah biasa. banyakkan berdoa. If kena d&C pun akan dibuat di dewan bedah with half bius/full bius. Tak sakit. pn jangan risau ya

Sy lps 2 hari spotting, kantung turun semua habis. Tak buat d&c. Sis tunggu je sbb doc pun bg masa 2 minggu kn. Bykkn zikir n usap2 abdomen

Dah scan ke belum puan? Baby masih ada jantung atau dah takde? Pergi scan dulu check condition baby sebelum gugurkan

2y trước

Sudah scan, nampak kantung saja blm ada janin 🙂 dr suspect kandungan tdk mnjadi katanya sbb kantung saya bacaan lari dari ikut LMP.

sama mvm saya la sy pun darah x turun hbs pun lagi rasa mcm dah gugur belum scan lagi