Upt positif tapi ada spotting berpanjangan

Hi semua , boleh tak sesiapa yg ada masalah sama share pengalaman . Saya dah genap 5w dan sejak 7 hari lepas keluar spotting and harini dah keluar darah hitam sikit tapi check upt masih positif. Saya ada problem pintu rahim sempit . Dah 2 kali saya jadi macam ni . Kadang tu rasa down jugak bila dapat tau pregnant tu. Apa pendapat awak semua patut pergi check kat klinik ke tggu je lagi 2 mggu? Saya nak check takut tak nampak apa sbb kecik lagi #seriusnanya #bantusharing #ingintahu

Upt positif tapi ada spotting berpanjangan
2 Các câu trả lời

saya pernah spotting & spotting tu bertambah dari hari ke hari(hari ke3) time ni saya 5weeks 6days. saya pergi scan sebab risau spotting. Ya Dr tak nampak kantung & suruh tunggu repeat scan lagi 2minggu. selang 2 hari lepas scan tu darah makin banyak. bukan spotting lagi dah. Dah penuh pad. time tu bukan fresh blood. Darah warna hitam + coklat. Entah mmg saya tak sedap hati. terus pergi Emergency(saya minta klinik Scan tu buat surat utk saya refer emergency) beberapa kena tvs mmg tak nampak apa apa. last Dr tunggu result darah ja. kena warded 1 malam. & Result darah hcg saya rendah sngt. So Dr kata darah yg turun tu kandungan tak jadi. Kalau spotting awak tu tak bertambah dari hari ke hari, saya rasa normal. Mgkin tu sebab penempelan. tapi kalau awak rasa tak normal. Pergi scan utk pengesahan. Sebab kita tak tahu keadaan kat dalam. Saya ada juga kwan yang spotting fresh blood seminggu lebih juga. tapi kandungan dia sihat. Skrg kawan saya dah 5bulan Dr kata cuma tu kesan dari penempelan & rahim dia meregang.

1y trước

kandungan sebelum ni. (februari haritu)

7 hari lama sangat tu. Sebarang pendarahan atau spotting perlu segera dapatkan rawatan sis. Tak normal tu. Bahaya.

1y trước

Tulah kan dulu pun saya pernah pregnant macam ni spotting lama sangat dan akhir nya gugur baby tak membesar. Saya pernah check ke klinik swasta dia kata normal. Saya risau kalini chemical pregnancy ke