Suggestion makanan yang boleh hilangkan rasa loya.

Hi semua. Boleh suggest tak makanan yang boleh hilangkan rasa loya?

5 Các câu trả lời

Kalau sy, sy makan buah oren, delima & kiwi. Buah yg masam manis membantu sy kurangkan loya. Dpt makan sikit pun dah cukup utk sy. Awk kena cuba sikit² makanan yg berlainan juga ya. Cuba rasa makanan yg ada lain² rasa manis, masam, masin gitu. Mcm sy, yg masam manis membantu kurangkan loya.

Cuba makan apa yg awak teringin. try mkn sikit² n minum susu. mkn buah oren byk mmbntu klw mual. takleh biar perut masuk angin. gastrik lg susah smua takleh mkn nnt

kalau ada teringin pape . makan apa yg teringin tu. ataupu makan buah . saya memang buah dengan makanan yg saya teringin je makan . sup daging . makanan yg tumis² memang loya

2y trước

terima kasih awak. ❤️

terima kasih awak. itulah sekarang kalau tengok nasi berkuah pun rasa loya. setakat ni memang makan buah je yg ok sikit rasa loya.

2y trước

faham, sbb dulu pun saya mcm tuh. mmg kerap juga makan buah .tapi inshaAllah loya tuh akan slow2x hilang.

elak makan makanan yg pedas n bminyak, byk makan buah/sayur.