Tips kuatkan rahim

Hi semua, boleh share tips nak kuat kan Rahim ? Usia kandungan 5w #ingintahu #tambahilmu #anakkedua tqsm

2 Các câu trả lời

sy slh seorg yg baru tahu rahim lemah. sblm ni pnh 1st pregnant, kndungan 6bln bersalin.. kandungan ke dua, baby kecik dlm kndungn (mgkin kurg zat atau ikut genetik sy rendah dan renek). kandungan ke3, gugur sbb terlalu byk berjln dan letih. mase ni baru tahu sebenarnya rahim lemah. skrg kndungan ke4, baru 11mgu. kandungan ke2 dulu sy minta air tawar dan ustaz bekal kn ayat2 suci alquran, baca dan sapu di perut. skrg kndungan ke4 pn same, minta air tawar dan baca ayat2 suci alquran sapu di perut. sy sekadar share pengalaman sy je ni.. smga bermanfaat.. surah alfatihah** ayat kursi** surah insyirah** **bace sambil gosok perut dr tgh tulang rusuk ke pinggang dan ari2..mulakn dr knn kemudian kiri, last bace 3kali "wa izaa batashtum batashtum jabbaariin" sambil tepuk2 perut. baca ayat yg same jge, urut tapak kaki. bahagian lekuk tepi, urut dr lekuk kaki bawa ke ibu jari kaki.

2y trước

smaa sy pun amal ni.. sy cervival incompetence drg nnti proceed buay cerlage or arabin pesary.. besalin 25 weeks baby tak survive..

jgn lupa makan makanan brkhasiat jgn stress jgn lupa makan acid folic jgn buat kje2 berat ms 1st trismeter

2y trước

most welcome 😉