Najis Bayi Keras

Hi semua. Bayi saya dah masuk 3w. Saya nak tanya, normal ke najis bayi keras dan berketul texture seperti tanah liat dan kering. Warna najis warna kuning. Dah nak seminggu najis bayi saya macam ni. Bagi susu fm dan susu ibu. Susu fm dah tukar 3 jenis susu. Najis masih sama tiada perubahan. Stop susu ibu dah dua hari pun najis bayi masih sama. Mohon pendapat ibu-ibu yang ada pengalaman. Ada tips ke ?

Najis Bayi Keras
7 Các câu trả lời

Aik stop susu ibu? Awk patot teruskan susu ibu bkn fm,dan hrap awk blh truskn susu ibu pengalaman saye skrg baby dh 3 bulan fully fm susu ibu dh kering sedih sgt kesian baby ibarat bahan ujikaji krje tukar susu je dh 5 jenis last gi jumpe pakar kanak2 dokte suggest susu Frisolac sebb baby ade tanda2 colic. Serius cakap fm bnyk gune duit dan bnyk bgi stress skrg ni tiap buln 10 tin susu dh 550 lebih sye bertahan sebb dokte sruh bgi smpai 6 buln smpai hbis fasa free colic. Mmg betul susu ibu susu terbaik dunia klu awk mampu jdi epmom saya sarankan jdi lh epmom janji ank kite dpt susu terbaik jgn termakn dgn dakyah org keliling klu sruh bgi fm. Sye trmkn dakyah mil sye akhirnya sye dgn baby yg merana skrg kdg berak ok kdg berak hijaucmpur kuning jdi tension bwk gi kilinik pakar kanak2 duit lgi skli prgi pon dh 100+

Rasanya yg awak kena stop tu susu fm, bukan susu ibu 😅 Pengalaman saya lebih kurang mcm ni juga sebab awal2 susu saya tak banyak tp saya tetap kerapkan df baby & pump utk banyakkan supply susu. Once supply dah okay saya stop susu fm. Slowly texture najis dia cantik & anak saya pun takda kembung2 perut meneran tiap kali poo.

susu ibu kene truskn..saya ad cmpurkn jugak susu fm tp shari dlm 2 kali je sbb anak saya kuat susu... alhamdulillah ok berak dy..saya gune dutchbaby...tp bnyk bg susu badan dulu x ckup baru bncuh susu fm..

Baby sis meneran teruk tak? Sampai nangis tak? Sehari dia berak berapa kali taik ketul mcmni? Sbb saya pun bagi susu fm baby meneran kuat nangis kalau nak berak😥

Patot stop susu FM sis bkn susu ibu,susu ibu ni baby xberak 10 hri pon still ok tpi klu susu fm hri2 msti kne berak,pstu kne serasi

kalau masih boleh menyusu susu ibu, teruskan susu ibu sahaja. sebab susu fm ni memang kena try n error sampai baby serasi.

Tak normal. Kenapa stop susu badan? Susu badan la bagus. Fm tu yang buat jadi macam ni.