prgt n frst baby still bf

hi semua.. ank pertama sy da msuk 1thun 4bulan.. n bru2 ini.. saya baru thu saya hamil lgi, hamil 6minggu. then ank ptma saya ne still bf?.. da sapa2 ke mcm saya??.. any advice for me?.. bf msa mgadung da mslh untk kandungan ke?.. or cara pemakanan mcm mna klw bf in pgncy..

4 Các câu trả lời

saya pregy masa anak 9 bulan dan anak masih fully bf. doktor sarankan stop slow2 bf takut ganggu kandungan boleh buat kontraksi kecil. tp ikut pada badan, ada ibu yg teruskn bf sampai bersalin. tp pemakanan kena ambil mknn yg berkhasiat sbb segala zat pada badan ibu ank dlm perut akn dpt. so kena cari supplemnt tambahan ke. kalau mcm saya ank 1tahun lbh ank stok bf sendiri. sepanjang saya prggy dia df badan² saya jd sakit dan kerap marah sbb dia suka mengempeng. bila dia dah stop sendiri nk susu badan, baru badan saya jd lega.apa2 pun dptkn nasihat dr doktor sis

sama! anak baru setahun 4 bulan dah pregnant 7 weeks. nurse advise suruh stop bf sbb takut baby kecil. alhamdulillah seminggu je anak dah boleh move on 🤭 bg susu dutch lady coklat. suka la dia. tp lepastu tukar kpd madu sbb coklat tu ade gula tmbhn. sy pun lega sikit rasa. kalo x penat n rasa cramp2 kat bwh tu.

Sy mngandung no.2 ni anak sy bru umur 10bln😂😂😂 umur setahun lbih bru stop bf,, Sy mngandung 6bln bru stop

mslh sis sama mcm saya..saya pun dok fkir blh kah ank saya bf ag..