Anak blm free diapers

Hi semua. Anak sy bln Oktober ni akan genap 4 thn. Sy dh start toilet training pd dia & pakaikan seluar dlm yg serap kencing tu. So far utk kencing dia passed sbb bila sy suruh pegi kencing dia akan terus ke toilet. Masalah skrg ni dia blm passed utk buang air besar dlm toilet. Bila sy suruh buang air besar mcm2 alasan dia bg utk mengelak mcm tak rasa nak membuang la, just nak kentut la etc. Last2 dia sbnanye dh membuang pun dlm underwear. Rasa frust pun ada. Pengasuh pun ada bgtau dia sanggup tahan utk tak membuang dkt sana. Mommies yg ada pengalaman blh share tips dkt saya? Sy risau sbb next year nak hntr dia pegi school. Mohon bantuan mommies yaa. Thanks ❤️

2 Các câu trả lời

1. Beli tempat duduk tandas budak yg bertangga. Dia rs berani nk duduk. Kadang diorang ni takut nk duduk kat toilet. Sbb tu x nk berak. 2. Jgn bagi pakai seluar serap kencing etc. Biar seluar je. Anak sy dulu sama mcm ni pgai, x nk berak rupanya takut jatuh tndas. Bila beli tndas bertangga br nk membuang. Klu pakai pampers, syok je dia membuang. Bila xde pampers, blh pula ckp nk berak kat tndas.