Anak 1 tahun 7 bulan

Hi semua, anak saya 1 tahun 7 bulan, sudah berjalan dan berlari, masalahnya kalau dah terduduk tu tak pandai lagi bangun sendiri, kena pegang tangan dia untuk bangunkan.Ada apa2 tips untuk masalah saya ni.. Terima kasih

1 Trả lời

Cuba perhatikan dahulu, sebelum mommy pegang tangan dy. Adakah dy menangis meronta2? N cuba mommy galakkan n beri sokongan.. Cakap jom bangun sama2 (sambil menunjukkan cara bangun dr terduduk dengan memegang sesuatu dahulu seperti kerusi or lain2)