Belum berjalan 1y 2m

Hi ibu ibu..ada tak anak yang masih belum berjalan umur 1y2m? Anak saya ni masa umur 10bulan dah boleh bangun, meniti tepi² dinding, sofa semua..dia boleh dah menapak berjalan tapi kalau pegang dia je nak jln, kalau lepas automatik duduk..dia mcm malas nk bangun sendiri berjalan..ada tak idea² mcm mna nak bagi anak tu berani lepas tangan berjalan sendiri.. #ingintahu #firstmom

4 Các câu trả lời

Sama lah dgn anak saya. Umur 11 bulan baru pandai merangkak. Mmg jenis lambat sikit anak saya dari budak sebaya dia. Suruh dia berjalan guna push walker pun dia malas 😌 tak tahu dah nk buat mcm mana. Org kata kalau dah smpai masa dia nk berjalan dia jln sndiri je. Harapnya mcm tu lah

1mo trước

ni saya bagi push walker dia mmg laju tolak merata jelajah rumah..tapi tu lah jadi malas nak berjalan sendiri nak org tolong baru nk berjalan..pastu asyik mintak dukung je, buat keras xnk berjalan 🥲

Ank sy 13bulan lbih nk msuk 14bulan bru berani lps tgn. Ap sy buat, biar je dia flooring lama2 papah bnde sekeliling dia. Jatuh tu sy biar je aslkn bkn dkt kepala. Ank sy mula2 nk jln ikut mood dia, excited dia cuba nk jln. Moody dia lbih merangkak n guling2 tantrum. 🤣🤣

Hello sis, anak sy masuk 2 tahun baru berjalan sebab badan dia berat. Tp selalu nya yg lmbat nak berjalan ni, cepat nak berckap atau cepat tumbuh gigi

3t trước

Anak merangkak umur bila?

Ada.. Anak saya 1t 3b, boleh jalan tanpa bantuan. Teruskan tatih dia.. Bawa jalan2 atas rumput dan pasir..

1mo trước

tu lah nak bawa jln atas rumput pasir tak boleh..kita nya duduk apartment 😂