Pengambilan Aiskrem solero di awal kehamilan (minggu ke8-10)

Semenjak dari minggu ke 8 sehingga minggu ke 10 (skg ni) sy suka makan aiskrim, pilihan pertama mesti aiskrim Solero Rm1 untuk hilangkan rasa tekak yang selesa. Ada masalah ke kalau sy makan aiskrim semasa hamil? Ada kesan akan dtg ke?

2 Các câu trả lời

takpe. jangan dengar sangat orang kata takleh makan air sejuk semua tu. doktor kata boleh, boleh. cuma jangan banyak sangat sebab ais krim kan manis . takut sangkut kencing manis pulak nanti. karang kena cucuk hari hari

3y trước

ya sy ada dgr. org kata jgn makan bende sejuk byk2 masa mengandung. nnt anak besar.

Saya pun makan je. Fav tuu 😂 Takde masalah nak makan kecuali awak ada kencing manis. Tu kena jaga sikit la. Kalau takde, boleh makan cuma jangan terlalu jugak kerap yee

3y trước

Biasanya dua kali dalam 20-28 minggu kalau takde history kencing manis. Kalau ada family history mungkin lebih awal akan di check.