Ikat perut semasa mengandung

Semasa tengah mengandung kalau kita ikat perut ada bagi kesan apa apa tak dekat baby? Sebab saya tak mampu nak beli keperluan barang makan bila stock makanan habis.. lagi lagi disebabkan ekonomi sekarang harga barang sangat jadi kenalah berjimat🥲 dapat gaji pun cukup² bayar komitment tiap bulan.

2 Các câu trả lời

Ya Allah sedihnye dgr... Huhuhu. Di Malaysia nie terlebih2 makanan sampai membazir. Tp masih ada yg susah nk dpt makanan.. Awak hari2 mmg beli makanan ke? Ada beli brg dapur? Kalau beli brg dapur at least ada stock dan boleh juga lah awak makan hari2. Beli lah bawang, bawang putih, kentang, ikan bilis, beras 5kg, ayam 1 ekor, beli sayur mcm carrot kubis sawi, telur 1 papan, tepung 1 kg, beli tauhu, fish cake, fish ball, mihun 2 bungkus, mee 1 bungkus. Beli brg basic supaya awak dpt masak hari2 dan awak dpt makan hari2. Kalau hari2 beli kt luar mmg x akan cukup duit tu. Mmg mahal. Awak kena makan sbb nk bg zat dan nutrition kpd nyawa kecil kt dlm tu. Kalau awak x pregnant boleh lah x makan, tp nie awak pregnant, byk guna tenaga, kalau boleh makan lah. Suruh suami usahakan cari barang dapur. Sy doakan semoga awak murah rezeki.

tak tau . Sy tk ikat perut tp makanan semua tk boleh masuk, makan nasi kukus je ari2. Now dh 20weeks pon masih alahan juga. Makan makanan orange ke buah mmg tkleh telan juga. Doa yg baik baik je .