Susu badan dah kering, and baby dah guna susu formula.

Semasa tempoh berpantang lepas, breast sye cepat melecet, luka and berdarah mmandangkan sye nippled inverted. Pump pon tetap akan melecet juga selepas tuh. Jadi tak tahan and now dah guna susu formula sje. Cuma nak tanya, jika picit area breast and keluar setitik dua susu, masih ada harapan lagi ke nak banyakkan semula susu badan?#pleasehelp

1 Trả lời

Sangat ada harapan boleh menyusu lg jika puan dapat bimbingan yg betul dlm penyusuan ibu. Insya Allah 🤲🌻 Boleh dapatkan bimbingan drpd nurse KK yg ada sokongan penyusuan susu ibu atau Pembimbing /kaunselor penyusuan bertauliah berdekatan puan.

1y trước

Ada juga new mom kekok pegang baby semasa menyusu, jadi penyusuan tak betul. Banyak faktor lah jika rasa sakit semasa menyusu atau pam. Penyusuan yg betul tak akan rasa sakit kecuali anak dah mula gigit 😅. Anak saya masa nak sesuaikan dirinya dgn gigi 8 batang , dia gigit... Adoiii. Sementara je tu.