Skip minum susu

Semasa pregnant sy tak boleh minum susu. Kalau minum susu rasa muak nak muntah ataupun sakit perut. Tak apa ke skip x minum susu? Sy second trimester.

24 Các câu trả lời

Sya pn xmnum susu. Msa follow up sya bgitau doktor dan dorang bagi pil kalsium utk sya consume. Bole mntk advice doktor awak..harap membantu.

Saya high risk pregnancy doktor bagi pil calcium kalau taknak minum susu. Lain mommy lain badan jadi pape saya lebih suka refer doctor drpd tanya org.

klu xbolwh minum susu kena jga mkn lah..mkn mkanan sihat, byk makan mknan ade kalsium mcm tu utk tulang anak..ape2 pun semoga dipermudahkan..

aahh bole ganti bentuk tablet sama ada caltrate atau obical. kurang calcium semasa mengandung nanti rasa sengal tulang dan gigi rapuh

point utama pregnant mom kena ambil calcium byk. if takleh minum susu buatla benda lain yg letak susu, mkn makanan yg high calcium..

Sy pulak mmg tak minum susu sejak azali 🤣. Tp masa pregnant, sy ikhtiar ambik calcium yg blackmores tu ada jual di mana2 farmasi

boleh je tak minum susu tapi kena makan makanan yg tinggi Calcium. atau pun ambik supplements Calcium.

boleh.cari sumber lain yg ada kalsium MCM keju, yoghurt, kacg dal, badam,sayur kailan,ikan sardin.

Boleh je. Nnti masa checkup you inform nurse ya. Dr mungkin akan bagi supplement calcium utk ganti

boleh je tak ada masalah. ambil calcium magnesium supplement pun okay buat ganti susu