Skip minum susu hamil

Hi mommie nak Tanya,kalau skip minum susu boleh x?tapi x skip makan vitamin,vitamin tetap makan setiap Hari sebelum tidur

13 Các câu trả lời

Kalau ibu x boleh telan susu or x suka minum susu, boleh makan Obical (calcium) vitamin. I makan ni time pregnant and continue makan selepas bersalin juga sbb breastfeeding.

Boleh je awak. Saya pon kadang skip sebab perut cam nak letop dah rasa 😂. Kadang badan rasa tak larat nak minum susu. Janji tak skip vitamin pregnant tu yaaa

Boleh sis , tiada masalah . Jangan skip supplements yg sis makan jaa . Sis & baby perlukan khasiat zat dan tenaga .

blh je skip. tpi susu ada calcium. bagus utk elak or kurangkan kaki cramp. unless ada ambik vitamin yg ada calsium

saya dari anak first smpai ke 3...tak penah minum susu...just makan ubt yg klinik bagi

I tak minum Susu juga masa pregnant. tapi I makan calcium tablet setiap hari

Sya x minum, doctor sya kata itu cuma susu. Prenatal jgn skip ye

Sy pon xminum susu. Doc sy suggest ambik calsium supplement je.

sye skip je mnum. kdg mnum kdg x. ikut rase tekak. xde mslh pon.

2y trước

Alhamdulillah kalau xda masalah apapun sis,sebab terkadang masih rasa mual nak minum

sama la kira x minum susu 😆😆