Beta thalassemia trai

Semalam sy dh disah ada beta thalaasemia trai ,sebulan jgk result bru keluar ,,agak down risau psal kandungan dan baby ,ibu ibu yg same penyakit mcm sy , ada pngalaman x ,baby nnti mcm mne sihat ke ,sy dh overthiking😌,

Beta  thalassemia trai
2 Các câu trả lời

I ada minor thelesemia traits.. Detect since 12 years ago.. Tp alhamdulillah hb tak low.. Just kena keep ambik maltofer 2 times perday..thelesemia penyakit genetik.. Maybe bby pun akan ikut kita juga ada thelesemia kalau husband takde risiko kena dekat bby kurang.. Doktor i cakap sel darah putih jadi banyak dan darah berbentuk abnormal.. Ni pun my first baby.. Nak pulih mmg takde kena keep ambil ubat tambah darah dan makanan seimbang yg banyak iron supaya hb tak low..

Hb awak low ke? Boleh tahu mcm mana boleh tiba2 detect? Sy pun haritu dah amik darah. Belum keluar result lagi sama ada confirm thallesmia atau tak.

1y trước

paling rendah 9.6 paling tinggi 10.9 jew sis