Hai boleh share sesiapa yg tanda nak bersalin turun darah dulu? Macam saya.

Semalam siang turun darah, tapi baru sakit sikit. Malam sy pgy hospital, cek baby semua okay. Tapi dokter kate bukaan sy baru 1cm & suruh balik dlu. Dkter ckp rahim sy tebal lagi. Biasenya amek brp lama ea? Mmy ade pengalaman?

44 Các câu trả lời

saya anak sulung seminggu keluar spotting darah tu sblm bersalin.. nanti dah start sakit contraction, boleh terus ke hospital ya

ank first turun darah dlm 2-3 pg 26/9, lepas lunch 26/9 sy p PAC , doc check 2cm terus masuk wad 27/9 ptg baru bersalin.

Sy turun tanda lendir + darah pukul 330 pagi. Pukul 8pg g hospital dah 4cm. Doc terus pecahkan air ketuban.

sy turun darah pagi pukul 9, cek baru 1 cm. datang balik pukul 10malam dah 5cm. pukul 4 pagi beranak.